بخشی از دستاوردهای اقتصادی جمهوری اسلامی

ساخت وبلاگ

پاسداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران

بخشی از
دستاوردهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران

مقدمه :
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به گونه ای تدوین شده که نشان‏دهندۀ چارچوب حقوق و وظایف ملت و حاکمیت برای نیل به اهدافی همچون پیشرفت و عدالت است و به صورت متقن سازگاری خوب و کاملی با مسئلۀ عدالت دارد و حقوق حاکمیت و حقوقی که در منظومه اسلامی بین رهبر و مردم وجود دارد، به‏طور جامع در آن لحاظ شده است.

رشد اقتصادی:

1)    به استناد آمار بانک جهانی و همه موسسات مهم اقتصادی بین المللی، اقتصاد ایران با 8 رتبه ارتقاء از جایگاه 26 جهانی درسال 1979 (1357) به رتبه 18 در سال 2017 (1396) صعود کرده است و جزء 20 قدرت اقتصادی جهان به حساب می¬آید.
2)    ارتقاء هشت پله¬ای اقتصاد ایران پس از انقلاب اسلامی در حالی محقّق شده است که میزان فروش نفت خام به یک چهارم قبل از انقلاب، کاهش یافته و جمعیت از 36 میلیون به 81 میلیون نفر افزایش یافته است.
3)    ارتقاء 8 رتبه¬ای اقتصاد ایران در سال¬های پس از انقلاب اسلامی در حالی اتفاق افتاده است که نظام سلطه بین المللی تمام توان خود را برای فلج کردن اقتصاد ایران به کار گرفته است. تحمیل ترورها و کودتاها، تحمیل 8 سال جنگ، بمباران بیشتر زیر ساخت¬های اقتصادی کشور و چهل سال تحریم، بویژه 8 سال تحریم فلج کننده از اهم این توطئه¬ها است.
4)    پیش از انقلاب اسلامی، قدرت اقتصادی ایران 490 میلیارد دلار و در حال حاضر 1800 میلیارد دلار است.
5)    همزمان با اینکه جمعیت کشور بیش از دو برابر شده است اندازه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر اساس میزان تولید ناخالص داخلی از ابتدا تا امروز 4.88 برابر شده است (www.countryeconomy.com).
6)    10 برابر شدن تعداد واحدهای صنعتی کشور از 10000 واحد به 98000 واحد که از نظر کیفی ده¬ها برابر پیشرفته و مستقل شده و از صنعت مونتاژ به صنعت بومی تحوّل یافته است.
7)    رشد صد برابری صادرات غیرنفتی ایران از 540 میلیون دلار در سال 1356 به 55 میلیارد دلار در سال 1396 افزایش یافته که شامل 60000 قلم کالا بوده و از نظر وزنی 2 میلیون تن در سال است.
8)    پس از انقلاب ، اقتصاد ملی (درآمد و هزینه) با وجود فشارهای مستمر استکبار جهانی 3.7 برابر شده است.
9)    پس از انقلاب اسلامی سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور 3 برابر شده است.
10)    قبل از انقلاب فقط 5 درصد نیازهای بخش دفاعی ایران تولید داخلی بوده و در حال حاضر 90 درصد آن تولید داخلی است و مازاد بر این در حدود 5 میلیارد دلار در سال هم صادرات دارد، که می¬تواند الگوی مناسبی برای همه بخش¬های اقتصادی کشور باشد.
11)    سهم و نقش بانک در گردش پول 25 درصد بوده و امروز به حدود 90 درصد افزایش پیدا کرده است.
12)    سرانه برخورداری جامعه ایرانی از خدمات بانک نسبت به پیش از انقلاب اسلامی، تقریباً 20 برابر شده است که شاخصی از کیفیت اقتصادی است.
13)    از نظر سرانه دستگاه¬های خودپرداز بانکی رتبه 23 جهان را داراست که از بسیاری از کشورهای اروپایی بالاتر است.
14)    در حوزه دیپلماسی اقتصادی، ایران به عنوان عضو موثر و تعیین کننده در مجامع بین المللی NAM، OPEC، ECO و D8 و عضو ناظر در پیمان شانگهای حضور داشته و ظرفیت قابل توجهی را در توسعه متقابل اقتصادهای ملی در قالب این سازمانها دارد.

مدیریت اقتصادی:

1)    قبل از انقلاب با کمتر از نیمی از جمعیت فعلی، 4 برابر میزان فعلی نفت خام فروخته می¬شد. یعنی می¬بایست سهم هر ایرانی از فروش نفت، 12 برابر امروز می¬شد. ولی با این وجود، کشوری به شدت عقب مانده، با اکثریت بی¬سواد و پزشک وارداتی و کشاورزی در آستانه اضمحلال و ... داشتیم؛ به این دلیل که اکثریت درآمد نفتی براساس اراده آمریکا هزینه می¬شد. امروز در پرتو انقلاب اسلامی، با یک دوازدهم سرانه فروش نفت خام نسبت به قبل از انقلاب به یک کشور به سرعت در حال پیشرفت در تراز بالای جهانی تبدیل شده¬ایم، چرا که امروز به واسطه استقلال، برنامه¬ریزی¬ها براساس منافع و امنیت ملّی ایران انجام می¬شود نه منافع و امنیت ملّی آمریکا.
2)    جایگاه اقتصادی ایران با توجه به انتخاب گزینه مقاومت در برابر نظام سرمایه¬داری جهانی، از جایگاه کشورهای هم¬ترازی که گزینه سازش و اتّحاد راهبردی با امریکا را انتخاب کرده¬اند؛ نظیر مصر، مکزیک به مراتب بالاتر است.
3)    پیش از انقلاب اسلامی بخش قابل توجهی از منابع اقتصادی و درآمدهای نفتی ایران به دستور امریکا صرف سرکوب و کشتار مردم مظلوم ویتنام، کامبوج، اتیوپی، فلسطین و ظفّار عمان می¬شد.
4)    استقلال سیاسی و بومی بودن مدیریت کشور به اقتصاد ایران چنان استحکامی بخشیده که در طول 40 سال در مقابل شدیدترین تکانه¬های تاریخی، همچون جنگ تحمیلی و تحریم¬های فلج کننده، پایدار مانده است.
5)    با وجود آن که حجم تهدیدات نظامی علیه ایران در جهان بی¬سابقه است، میزان بودجه دفاعی فقط 3 درصد تولید ناخالص ملّی است.
6)    انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد دفاع، مبانی نظری و مدل¬سازی¬های جنگ دفاعی به عنوان یک جنگ نرم را به کلی تغییر داده است.
7)    طی سالهای بعد از انقلاب از ظرفیت بزرگ اقتصادی ایران برای مقابله با شدیدترین و مستمرترین تحریم¬ها به نحو شایسته¬ای استفاده شده است.

برخورداری و رفاه:

1)    چهار برابر شدن سرانه درآمد مردم ایران نسبت به قبل از انقلاب از 3600 دلار به 15000 دلار با وجود بیش از 2 برابر شدن جمعیت. یعنی قدرت خرید نسبی مردم ایران با ارتقای چهار برابری نسبت به قبل از انقلاب به رتبه هجدهم جهانی رسیده است.
2)    در ابتدای انقلاب به ازای هر دو خانوار ایرانی یک واحد مسکونی وجود داشت. سرشماری سال ۱۳۹۰ نشان می‌دهد که به ازای هر خانوار ایرانی دقیقاً یک واحد مسکونی وجود دارد، این درحالی‌که است که در طی این سال¬ها جمعیت کشور بیش از دو برابر شده است.
3)    در ابتدای پیروزی انقلاب از شش و نیم میلیون نفر سرپرست خانوار 25درصد مالک خانه بودند و امروز از 26 میلیون نفر سرپرست خانوار 75 درصد مالک هستند.
4)    ده برابر شدن تنوع کالای مورد استفاده خانوار که از 54 قلم در سال 1357 به 500 قلم در سال 1396 رسیده است.
5)    برابر گزارش سازمان خواروبار جهانی (FAO)، سرانه مصرف غذای ایرانیان از 1700 کیلو کالری در سال 57 با رشد حدود 2 برابری به 3150 کیلو کالری در سال 96 رسیده است.
6)    طبق آمارهای سال 1395 هر خانواده ایرانی معادل دو و چهار دهم خودرو دارد.

عدالت و توزیع منابع:

1)    بر اساس گزارش¬های بانک جهانی ضریب جینی از حوالی 50/0 در سالهای پیش از انقلاب به زیر 40/0 در سال¬های پایانی دهه چهارم انقلاب کاهش یافته است. اندازه این شاخص ضمن افت و خیز به صورت کلی کاهش چشمگیری داشته است.
2)    پیش از انقلاب اسلامی درآمدهای ملّی بین 35 درصد جمعیت تقسیم می¬شد و در جمهوری اسلامی با وجود تورم¬های وارداتی و کاهش ارزش پول ملّی در برابر دلار و سایر اثرات آن، برای 100 درصد جمعیت باز توزیع درآمدهای ملی صورت می¬پذیرد.
3)    پیش از انقلاب توزیع منابع مالی فقط به 30 درصد جمعیت کشور که بطور عمده بخش برخوردار شهرنشین بودند تعلق می گرفت.
4)    در رژیم گذشته هیچ¬گونه کالای یارانه¬ای به 70 درصد مردم که روستا نشین بوده¬اند، تعلق نمی¬گرفته و امروز این یارانه به صددرصد مردم اعم از روستایی و شهری تعلق می¬گیرد.
5)    پیش از انقلاب اسلامی برای هیچ یک از اقلام وارداتی مثل گوشت، مرغ، برنج، روغن، قند، شکر و میوه به جامعه روستایی کشور یارانه تخصیص نمی یافت. اما امروز به روستایی و شهری حتی به دهک¬های ¬برخوردار نیز یارانه مستقیم و غیر مستقیم تخصیص داده می¬شود.
6)    اندازه بازتوزیع و سرانه سلامت در کشور از 80 دلار به 400 دلار رسیده و 5 برابر پیش از انقلاب شده است.
7)    اندازه بازتوزیع درآمد در حوزه آموزش عمومی ابتدایی و متوسطه نسبت به پیش از انقلاب 10 برابر شده است که در نتیجه نرخ باسوادی هم تقریباً دو و نیم برابر شده است.
8)    قانون کار در ایران از حیث تکریم کارگران و رعایت حقوق آنها، در جهان کم¬نظیر است.

تامین نیازهای اساسی:

1)    پیش از انقلاب اسلامی امنیت غذایی ما 30 روز بوده و در حال حاضر به 330 روز رسیده است.
2)    پیش از انقلاب اسلامی کل تولیدات کشاورزی ما 25 میلیون تن بوده است و مابقی را وارد می¬کرده¬ایم. در حالی که بخشی از زمین¬ها به علت تغییرات آب و هوایی کارپذیری خود را از دست داده¬اند، در حال حاضر 125 میلیون تن است. یعنی بهره¬برداری از سطح نسبت به قبل از انقلاب پنج برابر شده است.

قرارگاه ضد صهیونیستی کمیل...
ما را در سایت قرارگاه ضد صهیونیستی کمیل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : yaaghubia بازدید : 220 تاريخ : سه شنبه 23 بهمن 1397 ساعت: 19:00