نقش بازی بر رشد کودک

ساخت وبلاگ

بازی کردن با کودک همچنین کمک به تقویت قوه ارتباط گیری کودک

و جلوگیری از انزوای روانی او خواهد شد.


بازی و اسباب بازی برای کودکان بسیار مهم می باشد. به طوری که آنها بیشترین ساعات بیداری خود را به بازی و فعالیت می پردازند. کودکان زمان بازی را بسیار دوست داشته و این زمان را  بر هر چیز دیگری مقدم می دارند. انتخاب اسباب بازی مناسب برای کودکان در هر سنی بسیار حائز اهمیت است.

بازی برای رشد اجتماعی، عاطفی، فیزیکی و شناختی کودک اهمیت دارد. بازی، روشی است که کودک به واسطه آن می‌تواند اندام خودش و دنیای پیرامونش را بهتر بشناسد و البته برای بازی کردن (خصوصا در سال اول تولد) از هر پنج حس خود استفاده می‌کند. بازی کردن تاثیرات بسیار مهمی بر روی رشد کودک دارد.بازی از لحاظ هوشی و اجتماعی کودک را به  سطح بالایی از رشد می رساند.

تاثیرات بازی برزندگی کودک

1- تاثیر بر هوش

تحقیقات ثابت کرده که بیشترین هوش انسان در طی 7 سال اول زندگی شکوفا می‌شود. سطح هوش به نوبه خود بر میزان اثربخشی فرد بر محیط و شیوه نگاه او بر جنبه‌های مختلف زندگی تاثیر می‌گذارد. کسی که هوش بالایی دارد، مثبت می‌اندیشد، با قضایا امیدوارانه برخورد می‌کند، اعتماد به نفس دارد، با استحکام و اطمینان در عرصه پیکار زندگی گام برمی‌دارد، بنابراین تمام موفقیت‌های انسان ریشه در میزان برخورداری او از عامل حیاتی هوش دارد. هوش، با آن همه اهمیت حیاتی که دارد، گرچه در ابتدا یک عامل ژنتیکی است و میراث ساختار فیزیولوژیکی والدین، لیکن در اثر تاثیرات محیط قابل پرورش و ارتقاست که بازی های مناسب یکی از راه های تقویت آن است.

2- تاثیر بر رشد اجتماعی

بازی، موجب ارتباط کودک با محیط بیرون می‌شود و دنیای اجتماعی او را گسترش می‌دهد و موجب شکوفایی استعدادهای نهفته و بروز خلاقیت می‌شود. همکاری، همیاری و مشارکت کودک توسعه پیدا میکند. همانندسازی با بزرگسالان را می‌آموزد. با مفهوم سلسله مراتب آشنا شده و آن را رعایت می‌کند. رقابت را می‌آموزد و شکست را به طور واقعی تجربه می‌کند. قدرت ابراز وجود پیدا می‌کند و از ترس، کمرویی و خجالت بیهوده رها می‌شود و حمایت از افراد ضعیف را می‌آموزد.

3- تاثیر بر رشد عاطفی

نیاز به برتری‌جویی را برطرف می‌کند. موجب ابراز احساسات، عواطف، ترس‌ها و تردیدها، مهر و محبت، خشم و کینه و نگرانی‌ها می‌شود. تمایل به جنگجویی و ستیزه‌گری را کم می‌کند. برون‌نگری کودک را افزایش می‌دهد.

4- تاثیر بر رشد جسمی

موجب رشد هماهنگ دستگاه‌ها و اعضای مختلف بدن می‌شود. باعث تقویت حواس  کودک می‌شود. نیرو و انرژی بدن را به بهترین شکل مصرف می‌کند. کودک به توانمندی‌های فکری و بدنی خودآگاهی پیدا می‌کند.

بنابراین والدین می توانند با طراحی و استفاده از بازی های مناسب و خلاقانه به رشد کودک و تقویت مهارت های او کمک کنند .

بازی کردن با کودک همچنین کمک به تقویت قوه ارتباط گیری کودک و جلوگیری از انزوای روانی او خواهد شد.

قرارگاه ضد صهیونیستی کمیل...
ما را در سایت قرارگاه ضد صهیونیستی کمیل دنبال می کنید

برچسب : نقش,بازی,رشد,کودک, نویسنده : yaaghubia بازدید : 190 تاريخ : جمعه 27 مرداد 1396 ساعت: 8:20